bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Izvješće s održane 3. smotre “Dani janjevačkih riječi”, Janjevo 13-15.4.2012.

27.05.2012.

Koristim ovu priliku da u ime Udruge Janjevo-Zagreb, svoje osobno ime i ime svih sudionika zahvalim suorganizatorima smotre Župnom uredu Janjevo s župnikom don. Matejom Palićem, Udruzi Sv. Nikola s djecom i mladeži Janjeva za nezaboravne trenutke koje su nam pružili tijekom boravka u Janjevu.
Također zahvaljujemo svim stanovnicima Janjeva koji su svojom toplinom i angažmanom doprinijeli da cjelokupni program protekne u ozračju druženja svih prisutnih kroz otkrivanje, razvijanje, poticanje kreativnosti, stvaralaštva kroz radove djece i mladeži janjevačke zajednice.
Posebnost 3. smotre “Dani Janjevačke riječi” je u tome što se održala po prvi puta u kolijevci Janjevačke zajednice, koja gaji i njeguje višestoljetnu tradiciju kulture, govora i običaja janjevačke zajednice. Teme radova smotre “Dani Janjevačke riječi” vezane su uz literarno stvaralaštvo, dramsko-scensko stvaralaštvo, likovno stvaralaštvo, glazbeno-plesno stvaralaštvo i filmsko-fotografsko stvaralaštvo Janjevačke zajednice.

Na 3. smotri „Dani Janjevačke riječi“ sudjelovale su slijedeće OŠ i Udruge;

Janjevo, Župni ured Janjevo i Udruga Sv. Nikola
Iz Janjeva na 3. smotri sudjelovalo je 21 djece i mladeži u dramsko scenskom, literarnom i likovnom stvaralaštvu.

Kistanje, OŠ „Kistanje“
Iz Kistanja na 3. smotri sudjelovalo je 12 djece iz OŠ „Kistanje“ u literarnom i likovnom stvaralaštvu.

Kistanje, Udruga mladih Atlas
Iz Kistanja na 3. smotri sudjelovalo je 8 mladih u dramsko scenskom i literarnom stvaralaštvu.

Zagreb, OŠ „M. Jurić Zagorka“ i OŠ „M. Lovrak“
Iz Zagreba na 3. smotri sudjelovalo je ukupno 24 djece.

OŠ „M. Jurić Zagorka“ 16 djece u literarnom, likovnom, glazbenom i filmskom stvaralaštvu.
OŠ „M. Lovrak“ 8 djece u literarnom i likovnom stvaralaštvu

Na 3. smotri „Dani Janjevačke riječi“ ukupno je sudjelovalo 65 djece i mladeži. Najboljim radovima u pojedinim i zajedničkom stvaralaštvu dodijeljeno je ukupno 19 Diploma, svim sudionicama 3. smotre „Dani Janjevačke riječi“ dodijeljene su Zahvalnice za sudjelovanje.
Zahvaljujemo svim donatorima iz Janjevačke zajednice u Janjevu, Kistanju i Zagrebu koji su zdušno i nesebično donirali sredstva za održavanje navedene kulturne manifestacije u rodnom nam Janjevu. Ovo je vrlo bitan i hvale vrijedan trenutak u kojem se još uvijek vidi zajedništvo i osjećaji za očuvanjem kulture, govora i običaja janjevačke zajednice.
Napominjemo da smo unatoč redovito podnijetoj natječajnoj dokumentaciji o programu smotre prema Ministarstvu kulture i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dobili negativan odgovor, a od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport dobili veliko obećanje o doniranju programa, a od obećanja dobili smo samo naznaku o mogućoj uplati sredstava dostatna samo za plaćanje cestarine u jednom smjeru.
Neizmjerne zahvale našim domaćinima i suorganizatorima smotre Župnom uredu Janjevo s župnikom don. Matejom Palićem, Udruzi Sv. Nikola iz Janjeva s predsjednikom gosp. Sebastijanom Čolakić i svim Janjevkama i Janjevcima koji su nam pružili nezaboravne trenutke tijekom boravka u Janjevu.
Velika hvala djeci i mladeži Janjeva, koji od samog početka održavanja smotre „Dani Janjevačke riječi“ redovito sudjeluju kao nezaobilazni i bitni čimbenici manifestacije.
Zahvaljujemo se direktorima i djelatnicima OŠ Janjevo gđ. Olgi Gucić, gosp. Bajramu Gašiju i gosp. Milošu Đorđeviću na ukazanoj srdačnosti i domaćinstvu u odvijanju programa u prostorima OŠ „Janjevo“.
Zahvaljujemo svim uzvanicima koji su popratili program 3. smotre „Dani Janjevačke riječi“ ; Hrvatskom veleposlanstvu u Prištini, Norveškom veleposlanstvu u Prištini, Ministarstvu Energetike i Ekonomije Vlade Republike Kosova, Ministarstvu Kulture Vlade Republike Kosova, Islamskoj vjerskoj zajednici u Janjevu i Ljipljanu, Policijskim postajama u Lipljanu i Janjevu … itd.
Zahvaljujemo svim dolje nazočnim školama i udruzi iz RH koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli da se kulturna manifestacija „Dani Janjevačke riječi“ po prvi puta održi u kolijevci Janjevačke zajednice, i to;

OŠ „Marije Jurić Zagorke“ , ravnatelju g. Željku Kelavi, mentorima prof. Nataši Jakob, prof. Meliti Forjan i prof. Josipu Cirimotić,
OŠ „Mate Lovrak“, gđ. ravnateljici Alemki Pliestić i prof. Mariu Gečević,
OŠ „Kistanje“ iz Kistanja, g. ravnatelju Karlu Cacović, prof. Toniju Plavčiću,
Udruga mladih Atlas s predsjednikom udruge gosp. Paškom Ivanovićem.

Zahvaljujemo predsjednici povjerenstva literarnog stvaralaštva gospođi prof. Biserki Glasnović, koja od samih početaka redovito prati, podržava i sudjeluje u projektu smotre na dobrobit cjelokupne janjevačke zajednice.
Zahvaljujemo svim profesoricama i profesorima koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati smotri, voditeljima, mentorima, članovima povjerenstava, roditelja u pratnji djece prisutnim gostima, donatorima i članovima Udruge Janjevo-Zagreb i svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji navedenog projekta.
U ime Udruge Janjevo-Zagreb pozdravljamo sve Janjevke i Janjevce, te cijenjene prijatelje Janjeva ma gdje bili.
Pozivamo sve ljude dobre volje na 4. smotru „Dani Janjevačke riječi“ koja će se održati 2013. godine u Zagrebu.

S osobitim poštovanjem,
Predsjednik
Josip Dodić i.g.

UDRUGA JANJEVO ZAGREBSredišnji ured
Posjetite nas u našim prostorijama i saznajte o našim aktivnostima.
LOKALNI KONTAKTIGdje nas možete naći?
https://www.janjevo.info/wp-content/uploads/2021/11/footer-map3.png
PRATITE NASDruštvene mreže
Udruga Janjevo Zagreb aktivna je na društvenim mrežama putem kojih objavljuje važne informacije.
UDRUGA JANJEVO ZAGREBSjedište
Posjetite nas u našim prostorijama i saznajte o našim aktivnostima.
LOKALNI PARTNERIGdje nas možete naći?
https://www.janjevo.info/wp-content/uploads/2021/11/footer-map3.png
PRATITE NASDruštvene mreže
Udruga Janjevo Zagreb aktivna je na društvenim mrežama putem kojih objavljuje važne informacije.

Copyright  Udruga Janjevo Zagreb. Sva prava pridržana.

Copyright Udruga Janjevo Zagreb. Sva prava pridržana.