bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Uspješan završetak akcije “Antun te treba”

19.02.2014.

Zahvaljujući brojnim darovateljima iz zemlje i inozemstva humanitarna akcija »Antun te treba« uspješno je privedena kraju. Antunu toliko potrebna pomagala – pulsni generator i Vestov prsluk – predala je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa zajedno s nekoliko darovatelja i organizatora malonogometnog humanitarnog turnira.

Humanitarnu akciju »Antun te treba« Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je 23. prosinca prošle godine s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za kupnju pulsnog generatora i Vestova prsluka za osmogodišnjeg Antuna Glasnovića.

Do kraja akcije prikupljen je iznos od 117.304,22 kn. Od prikupljenih sredstava plaćeno je 109.684,60 kn za nabavu pulsnog generatora i Vestova prsluka, a preostali iznos od 7.619,62 kn bit će namijenjen za pomoć roditeljima teško bolesne djece kojima Caritas osigurava besplatan smještaj i prehranu u Caritasovoj kući u Vukomercu.

Tijekom mjesec i pol dana trajanja akcije u nju su se uključili brojni darovatelji iz zemlje i inozemstva, a posebno su je podržali organizatori 2. humanitarnog malonogometnog turnira četiri zagrebačka kluba – BEST, BBS, ROKO i H2O – koji se održao u sklopu 43. malonogometnog turnira »Kutija šibica«.

Uspjehu akcije doprinijeli su i vjernici župe sv. Mihovila u zagrebačkoj Dubravi, mladi župe Prikazanja BDM u Kistanjama te članovi Hrvatskog društva »Janjevo«.

Osim dobrovoljnih priloga doprinos su dali i brojni pojedinci koji su putem Facebook profila i na druge načine pozivali svoje prijatelje da se uključe u akciju, ali i brojni vjernici i čitatelji Glasa Koncila koji su Antuna i njegovu obitelj unijeli u svakodnevne molitve.

»Obitelj od srca zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji ‘Antun te treba’. Svi zajedno pružili ste Antunu priliku za bolji i lakši život. Ne bih nikoga spominjala poimence da nekoga ne izostavimo i ne povrijedimo, ali svi koji su sudjelovali vjerujem da su dokazali da i najgore situacije u životu uz pomoć, podršku i razumijevanje okoline mogu čovjekov život obogati i ispuniti srećom. I zato svima još jedno veliko i neizmjerno – HVALA!«, izjavila je Antunova majka gospođa Cicilija.

»Upoznavši se s teškom zdravstvenom situacijom malog Antuna, mnogi članovi našega društva rado su se uključili u akciju za pomoć – bilo donacijama, bilo volontiranjem u prikupljanju pomoći. Darežljivosti članova Društva pogodovalo je i predbožićno vrijeme u kojemu su ljudi osjetljiviji na potrebe bližnjih. Zahvalni smo Bogu na ovoj obitelji koja svjedoči kršćansku ljubav strpljivo pomažući malom Antunu nositi križ njegove bolesti«, istaknuo je Pavao Palić, predsjednik Hrvatskog društva »Janjevo«.

»Drago nam je da smo nogometnim turnirom ‘4 kluba’ sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava za kupnju pulsnog generatora i Vestova prsluka za Antuna. Zahvaljujemo svima koji su se uključili na bilo koji način. Mnogo ih je ali možemo nabrojati neke: Željko Pervan, Dario Šimić, Igor Biščan, Žarko Ćurić, Damir Petričević, Mateo Šarić, Josip Palić, Tomislav Madžar…«, izjavio je Matej Krišto, suorganizator Humanitarnog turnira »4 Kluba«.

»Iako svi imamo posla, uvijek trebamo odvojiti vremena za ovakve stvari da se dobri duh solidarnosti što više širi, da ne zaboravimo pomagati jedni drugima. U današnjoj brzini vremena potrebno je stati i vidjeti što možemo za nekoga napraviti«, izjavio je Dario Šimić, sudionik Humanitarnog turnira »4 Kluba«.

U ime Antuna i njegove obitelji Caritas iskreno zahvaljuje svima koju su dio sebe ugradili u ovo plemenito djelo.

UDRUGA JANJEVO ZAGREBSredišnji ured
Posjetite nas u našim prostorijama i saznajte o našim aktivnostima.
LOKALNI KONTAKTIGdje nas možete naći?
https://www.janjevo.info/wp-content/uploads/2021/11/footer-map3.png
PRATITE NASDruštvene mreže
Udruga Janjevo Zagreb aktivna je na društvenim mrežama putem kojih objavljuje važne informacije.
UDRUGA JANJEVO ZAGREBSjedište
Posjetite nas u našim prostorijama i saznajte o našim aktivnostima.
LOKALNI PARTNERIGdje nas možete naći?
https://www.janjevo.info/wp-content/uploads/2021/11/footer-map3.png
PRATITE NASDruštvene mreže
Udruga Janjevo Zagreb aktivna je na društvenim mrežama putem kojih objavljuje važne informacije.

Copyright  Udruga Janjevo Zagreb. Sva prava pridržana.

Copyright Udruga Janjevo Zagreb. Sva prava pridržana.